Tytu³y alternatywne: Kaicho wa Maidsama, Kaichou wa Meido Sama, Class President is a Maid!, 会長はメイド様!
Ilo¶æ Odcinków: 26
Rok wydania: 2010
Gatunki: Komedia, Romans, Shoujo, Szkolne
„Kaicho wa Maid-sama” powsta³o na podstawie mangi autorstwa Hiro Fujiwara o tym samym tytule. Studio, z pod którego wychodzi seria to J.C. Staff s³awne m. in. z „Loveless” czy „Zero no Tsukaima”. Re¿yseri± zaj±³ siê Hiroaki Sakurai. Natomiast scenariusz przygotowa³ Mamiko Ikeada znany np. z „Da Capo”.
Anime opowiada o pewnej dziewczynie Ayuzawa Misaki. Jest to prawie przeciêtna nastolatka. Mówi±c ,,prawie" mam na my¶li to, ¿e jest przewodnicz±c± (od niedawna) szko³y koedukacyjnej. Misaki nienawidzi ch³opaków za ich niechlujstwo oraz brak kultury. Ale nie do¶æ tego: jest bardzo silna. Trenuje od kilku lat karate, dlatego szybko sprowadzi³a do szko³y porz±dek. Jako ¿e dziewczyna jest biedna, pracuje w ma³ej kawiarni, gdzie obs³uga jest przebrana za pokojówki. Misaki trzyma to w sekrecie przed innymi, lecz na jej nieszczê¶cie Usui Takumi, najprzystojniejszy ch³opak w szkole, odkrywa jej tajemnicê. Czy Usui j± wyjawi czy zatrzyma dla siebie? Przekonajcie siê sami.
Anime jak najbardziej warte obejrzenia. Ma w sobie co¶ magicznego, co sprawia, ¿e chce siê wiêcej i wiêcej przygód Usui’ego i Misaki. Ma w sobie tyle optymizmu, ¿e ogl±daj±c je masz zagwarantowany dobry humor przez ca³y dzieñ. Gor±co je polecam tym wymagaj±cym i tym nie wymagaj±cym czego¶ „wiêkszego” od anime, bo zapewne nikt siê na nim nie zawiedzie.
Dobr± nowin± jest to, ¿e podobno istnieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e doczekamy siê drugiej serii, na co sama z niecierpliwo¶ci± bêdê oczekiwaæ.
genialne anime zaczyna³am od mangi te¿ fajna te jej akacje z Usuim xDD ( po prostu pozostaje go kochaæ xDD )
Wiem popieram nie ogl±dam za du¿o anime, ale to mi siê strasznie spodoba³o. Ogl±da³am je z kole¿ank± to siê obydwie na nim brechta³y¶my nie¼le
Nie czasami tylko by³o mi szkoda Usuia, ¿e Misaki nie zauwa¿a³a jak go w pewnych sytuacjach krzywdzi³a, ale ogólnie to w wiêkszo¶ci by³o ¶miesznie, a nie smutno
Bardzo ¶mieszne anime. Mangi nie czyta³am, wiêc siê na jej temat nie wypowiadam. Zgadzam siê z poprzedniczk±, ¿e przez wiêkszo¶c czasu by³o mi szkoda Usuia. TAk siê stara³ przez ca³y czas, no ale jego wysi³ki w koñcu zosta³y wynagrodzone.