Witam wszystkich użytkowników forum!
Mam na imię Daria i mam 20 lat, jestem studentką filologii japońskiej.
Interesuję się Japonią już parę ładnych lat, Koreą zaczęłam interesować się jakoś w zeszłe wakacje (po prostu kocham oba te kraje ).
Uwielbiam oglądać dramy (chyba jak każdy na tym forum xD), a także kocham muzykę .
To tyle z mojej strony,jeżeli macie jakieś pytania to śmiało, chętnie na nie odpowiem:)
Ostatnio edytowany przez DiAtemi (2011-04-30 14:58:16)
ulubiony aktor ?
ulubiony zespół/wokalista ?
no i możesz ulubione anime ?
tak na dobry początek
Ostatnio edytowany przez kamira93 (2011-04-30 19:07:33)
Hymy...ulubionego aktora raczej nie mam, bardzo lubię Jang Geun Suka.
Co do ulubionego zespołu to mam ich kilka a mianowicie Super Junior, SHINee, Big Bang, Girugamesh.
Ulubione anime.....joj za dużo jest dobrych anime ale bardzo lubię Code Geass, Durarara a z poważniejszych może Aoi Bungaku.
A kogo najbardziej lubisz z SuJu??
a tak z ciekawości jakie masz zajęcia na studiach ??
'
Ostatnio edytowany przez kamira93 (2011-05-01 05:10:22)
Z SuJu najbardziej lubię Donghae:D, co do studiów to mam gramatykę japońską, pismo, komunikację, historię i wok( te przedmioty tyczą się japońskiego). Poza tymi przedmiotami mam jeszcze gramatykę angielską, komunikację ang., fonetykę brytyjską, wstęp do literaturoznawstwa, akwizycję i technologię informacyjną
ja też najbardziej lubię Donghae xD
ah zazdroszczę Ci gdyby tylko były takie zajęcia z koreanistyki w wawie ehhh.... mogłabym studiować dwa kierunki na raz a tu psikus bo nie ma
Hmm, a w jakim mieście studiujesz? I to co najważniejsze, co musiałaś zdawać na maturze! Bo też chcę iść na filologie japońska i gdzieś przeczytałam, ze trzeba dodatkowo zdawać geografie lub historie, albo drugi jezyk obcy...
Studiuję w Poznaniu, z tymże nie musiałam zdawać nie wiadomo czego ponieważ jestem na uczelni prywatnej, także dostać się tam może każdy .
Ale jeżeli chodzi o UAM to tak z tego co wiem to trzeba chyba rozszerzony j.polski, rozszerzony angielski, historie i coś tam jeszcze .... wiem, że bardzo trudno się tam dostać ponieważ jest tylko 20 miejsc na roku
Mój kolega próbował, miał pozdawane wszystko na bardzo dużo %, chyba 90 czy jakoś tak i .....nie dostał się.
Trzeba być niezłym koksem, żeby się tam dostać, nie wiem jak z innymi uczelniami, ale kto wie może jesteś bardzo dobra z tych przedmiotów i Cię przyjmą na jakąś uczelnię
Noo własnie, może być róznie... ale spróbuję, bo własnie chciałam iść na UAM;P Cóż, jak sie tam nie dostane to jeszcze Toruń, Warszawa, Kraków(ale tu nawet nie próbuję;p), Łodz, ale w Łodzi też prywatnie, no i gdzies tam jeszcze;p
Jeżeli chodzi o filologię japońską w Łodzi (chodzi mi o prywatną uczelnię)....moja kumpela tam chodzi na zaoczne i jest strasznie niezadowolona, jest na 2 roku a nie przerobili ponoć pierwszej książki od gramatyki (u mnie już kończymy 2 książkę a dopiero 1 rok), od innych znajomych też słyszałam nieciekawe rzeczy o tej szkole, no ale nie wiem jak tam dokładnie jest ponieważ tam nie chodzę, piszę tylko to co usłyszałam od innych, no ale wybór już należy do Ciebie
Ostatnio edytowany przez DiAtemi (2011-05-02 14:28:35)
Ach, więc tak tam jest? To w takim razie jeśli sie nie dostane na UAM(a przeczuwam, że może być ciężko), to pójdę do płatnej w Poznaniu. A takie pytanko... są organizowane może jakieś... nie wiem jak to się nazywa... no te wyjazdy za granice(w sensie, ze do Japonii) czy coś?
No właśnie nie ma z tego co wiem to nie, prywatne uczelnie raczej nie organizują wymian (czy jak to inaczej mogę nazwać), ale ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolona z uczelni, ludzie są naprawdę super, wykładowcy tak samo, dość często na wykładach jest wesoło i jest z czego się pośmiać ( właściwie chyba zawsze xD)